Om oss

År 2007 startade Niclas Johansson med vänner Skövde musikteater med ambitionen att producera musikteater för barn och ungdomar, och 2008 hade föreningens första musikal premiär. Sedan dess har föreningen regelbundet producerat musikaler. Föreningens grundfilosofi är att barn och ungdomar även ska vara en viktigt del av ensemblen och på så sätt utvecklas som männsikor. Helst ska åldrarna på skådespelarna variera mellan 3 - 100 år vilket skapar glädje och dynamik både på och utanför scenen. Önskan är också att alla ska ha råd att uppleva musikteater varför föreningen alltid strävar efter att ha humana biljettpriser.
 
Föreningen samarbetar med olika regissörer, koreografer och musikansvariga (ingen nämnd igen glömd) och alltid med ambitionen att skapa föreställningar som skänker en bred publik stor glädje och underhållning.

Niclas är den av de som startade Skövde musikteater som fortfarande är aktiv i föreningen, och han har alltid funnits med som en viktig del i produktionsarbetet. De senaste åren både som skådespelare, producent och regissör. Och han har fått uppskattning för sitt engagemang på flera olika sätt. Han har bl.a. fått kulturstipendium av Skövde kommun (2015) samt möjlighet att samarbeta med Robert Gustafsson genom Scenverkstan (2016).

Hoppas vi ses i teatersalongen!

Skövde musikteater


 

Stipendium

Niclas Johansson har just fått       kulturstipendium av Skövde kommun 2015. Motivering: "Med stort engagemang, ideellt arbete och små ekonomiska medel lyckas han engagera många barn och ungdomar i föreställningar som alltid skänker publiken stor glädje och underhållning". Foto: Anders Larsson

Scenverkstan

Robert Gustafsson och Niclas Johansson inför starten av Scenverkstan 2016. Foto: Roland Svensson, SLA (artikeln som bilden var kopplad till har tagits bort).

Våra trivselregler

För oss är god gemenskap och trivsel viktiga frågor. Läs mer