Tidigare produktioner


Ronja Rövardotter 2015

Vår senaste musikal var en riktig utmaning, men med en erfaren ensemble gick det över förväntan. Publiken strömmade till och det blev idel lovord. Ronja tog oss med på en spännande resa bland alla varelser i Mattisskogen och rövarna sjöng och dansade så det stod härliga till. Vi hade så skoj!!!

Skönheten & Odjuret 2013

Vår  succé som spelades för fullsatta salonger. Den fick utmärkt kritik från både recensenter och vår publik.
Med fantastiska kostymer och otroligt vacker musik trollbands alla. Sagan om den vackra Belle som till slut förstår att hon verkligen älskar Odjuret för den han innerst inne är. Det goda segrade.


High School Musical 2011

En musikal som handlar om att följa sitt hjärta och sina drömmar. Den mycket kompetenta ensemble vi fick fram efter ungefär 200 sökande, visade var skåpet ska stå. Med sin ungdomliga passion och ren scenglädje, gjorde de denna produktion till den som satte Skövde Musikteater på kartan.


Aladdin Jr. 2010

Detta är en musikal som är otroligt fin och den handlar om Aladdin. Han är en hemlös pojke som strävar att få flickan som han älskar och vill gifta sig med. Men på grund av att han är från en lägre klass är detta omöjligt. En räddare, (Anden) gör detta möjligt och på det mest märkliga vis blir det till slut äkta kärlek och bröllop. Vem, gammal eller ung kan inte nynna sången "En helt ny värld"


Det bästa av Disney 2009

Ibland får man spänna bågen lite extra. För om man vill sätta upp en Disney- klassiker så är musiken lika viktig som manus.
Vi lyckades få ihop en mycket kompetent ensemble som gjorde detta till en fantastisk succé! Vi åkte runt i länet och hade fullsatt överallt, plus att vi  intog rosers salonger i Skara. Barnen var helt fantastiska. För regin stod Klas Wiljergård.


Världens bästa Astrid 2008

I samband med det år  Astrid Lindgren skulle ha fyllt 100 år (2007) startades Skövde Musikteater. Niclas hade sett en föreställning skriven av Staffan Göthestam som alla tyckte passade perfekt. Det var ett potpurri av de kända sagorna som sammanflätades av en ilsken affärsman som ville riva alla teaterscener och bygga parkeringshus.